En stark passion som dämpas
Hej alla underbara!
Jag har en stor passion för matlagning men extra starkt klappar mitt hjärta för bakning...älskar det! Tyvärr har jag börjat att undvika det på grund av den enkla orsaken att jag inte kan motstå...jag äter tills allt är slut!!!
För ett tag sen bakade jag en focaccia men inte vilken focaccia som helst 😋
focaccia A la Delly 😉
Lite gottesaker som jag hade på 😊
Receptet får ni här:
50 g jäst
6 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
3-4 dl rågmjöl
9-10 dl vetemjöl
Garnering
1/2 dl olivolja
1 msk flingsalt
2 tsk torkad rosmarin
ännu godare med färsk rosmarin men det hade inte jag
4-6 st körsbärstomater
1 st salladslök
1 dl hackad bladpersilja
Värm mjölken till 37 grader.
Häll över jästen som är finfördelad i en bunke.
Tillsätt den stora delen av vetmjölet,salt, olivolja och rågmjöl.
Arbeta ihop degen och det som är viktigt här är att degen ska vara ganska lös.
Degen ska jäsa under duk i ca 40 min.
Ta fram en ungslångpanna och klä denna med bakplåtspapper.
Arbeta ihop degen igen och häll den i pannan.
Tryck ut degen med oljad hand så att den täcker hela långpannan.
Jäs degen igen under duk i ca 30 min.
Värm ugnen till 200 grader.
Tryck ner fingertopparna i degen på flera ställen.
Pensla degen med olivolja,placera körsbärstomaterna hur du vill ha de,strö på bladpersilja salladslök,flingsalt och rosmarin.
Grädda 20-25 minuter i nedre delen av ugnen.
Lycka till och hoppas ni tycker om min focaccia :)