Det som jag lovade :)

Det receptet har jag fått av en av mina bästa kompisar. Hon älskar att baka och det gör jag med så ofta får jag av henne sådana smarta recept!!! Smarta för att ni som har försökt och göra pannacotta med gelatinblad vet säkert hur bökigt det kan vara. Men hon, den fantastiska människan, hon använder sig av gelésocker och då går det bara inte och misslyckas :D så skööööönt!!! Tack :)
 
Pannacotta cheesecake med bär
 
Kexbotten
 
150 g smör eller margarin
300 g eller ca 20 st digestivekex
 
Pannacottan
 
5 dl matlagningsgrädde
1dl mjölk
1 1/2 dl gelésocker
2-3 msk vaniljsocker
 
Topping
 
bär
2 msk svart vinbärsgelé
1 tsk vatten
 
 Krossa kexen och blanda smulorna med det smälta smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform.
Ställ formen i kylen så att blandningen stelnar.
 
Blanda alla ingredienser till pannacottan i en kastrull och ställ den på spisen.
Rör om hela tiden!
Precis när den börjar koka, tar du av kastrullen från plattan.
Häll smeten över kexbottnen och ställ formen i kylen.
När smeten har stelnat toppar du den med bär.
För att kakan ska vara ännu mer smaskig brukar jag smälta svart vinbärsgelé med lite vatten. Låt den koka lite. Häll över bären. Låt kakan vara i kylen lite till så att gelén stelnar :)
Nu är kakan klar...Njut!!!   
 
 
 
 
 
 
Fridas Skönhetsblogg

Mums vad gott! :)

Svar: Enkelt och väldigt gott :)
apieceofdelly.blogg.se